Dünyadaki bütün insanlarda artık banknot ticaretin genel değeri olarak yerini almış durumdadır, bu durum insanların ekonomisinin tek-elden yönetimini oluşturmuştur. İnsanların ekonomik güçleri bankalar ile sürekli kontrol edilebilir durumdadır. Ekonomik gücünün kendisinde olmasını istiyen insanlar ellerindeki ekonomik birikimlerini “gram altın” olarak tutmaktadırlar, ancak ticaret yapma ihtiyacı halinade bu altınları banknot haline dönüştürmek için tekrar bir dönüşüm karı alınması ile altın birikimlerinin bankaların konrtolundaki banknotlar ile yapılması sayesinde bankalarca kısmende olsa konrtol altında tutulmaktadır.
Tarih boyunca cereyan eden kültürler arası ilişkilere ekonomi perspektifinden bakmak için...Ticari hareketler, ekonomik ilişkiler ve bunların dünya tarihi açısından sonuçlarını kapsayan eserlerin sayısı azdır. En azından popüler dille yazılmış ve daha çok ticari tarihi anlatanların. Günümüzde, özellikle de Türkiye’de tarih yayıncılığı son derece revaçta ancak bunların çerçevesi yakın tarih ve Osmanlı tarihiyle sınırlı kalıyor. Philip D. Curtin’in, ‘Kültürlerarası Ticaret’ adlı çalışması ise bu çerçevenin dışına çıkabilmiş, tarih boyunca cereyan eden kültürler arası ilişkilere ekonomi perspektifinden bakabilen boyutuyla dikkati çekiyor. Bu özgün niteliğine rağmen kitap aslında bir dünya ticaret tarihi de değil. Çalışmada, tarım ve ticaret devrimleri arası dönemde, farklı zaman ve mekânlarda, ticari uygulamaların aldığı şekiller inceleniyor. John Hopkins üniversitesinde tarih profesörü olan yazar Curtin, kitabına ticaret diaspoları ile başlıyor.
2002’de cep telefonu yaygınlaşmaya başladı.
2005’de açılan Seattle merkezli Yelp’in sitesinde; 2009 yılı itibarıyla, 60.000 yorum yapıldı ve site, kent restoranlarının yüzde 70’ine ilişkin müşteri bilgisi sunar hale geldi.
2004’te kurulan Facebook 2009’da reklamlarda hedefleme özelliklerini duyurdu.
İçinde bulunduğumuz yıllarda artık internet kullanıcılarının yüzde 73’ü online yorumların satın alma kararlarını doğrudan etkilediğini söylüyor.
1950’lerin yarısından itibaren televizyon yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Bu gelişimle birlikte reklamcılığın altın çağı yaşanmaya başladı. Özellikle otomobil reklamlarının etkisiyle, otomobil artık bir statü sembolü haline geldi.
1949’da; restoranlarda, gelecekteki kredi kartlarının temelini oluşturan yemek kartları kullanılmaya başlandı. 1951’e gelindiğinde bu kartları 20 bin kişi kullanıyordu.
İkinci Dünya Savaşı sonrası ekonominin yükselişe geçmeye başladı.
1950’ler kapıdan satışın en parlak dönemiydi.